ua en ru

Суд Амстердама почне слухання по справі про кримському золото скіфів у жовтні

Суд Амстердама почне слухання по справі про кримському золото скіфів у жовтні Фото: експонати кримських музеїв поки знаходяться в Нідерландах

Суд Амстердама вже отримав реакцію української влади

В окружному суді Амстердама (Нідерланди) 5 жовтня 2016 року почнуться слухання у справі про експонати з колекції скіфського золота, на які претендують Росія і Україна. Про це повідомила представник суду Фатіма Ель-Гуэрири, передає РБК.

Вона зазначила, що дата слухання з даного спору призначена "із застереженнями".

"Це значить, що поки справа продовжиться у формі листування між сторонами. І у разі необхідності слухання можуть бути перенесені на більш пізню дату в залежності від відповідей, отриманих судом від сторін", - зазначила Ель-Гуэрири.

Вона додала, що суд вже отримав реакцію української влади. До 20 квітня очікується письмову відповідь від Університету Амстердама, якій належить музей Алларда Пірсона, де в 2014 році проходила виставка з використанням експонатів з музеїв Криму.

Нагадаємо, унікальні експонати кримських музеїв будуть зберігатися в Нідерландах до тих пір, поки не вирішиться майнову суперечку, що розгорілася між Росією і Україною з приводу того, куди повернуться ці артефакти.