ua en ru

Субсидії уріжуть: уряд планує скасувати карантинну норму про збільшення на 50% соцнормативів

Субсидії уріжуть: уряд планує скасувати карантинну норму про збільшення на 50% соцнормативів Фото: субсидій стане менше через покращення епідеміологічної ситуації (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови Кабінету міністрів щодо житлових субсидій. Планується скасувати норму, введену навесні 2020 року, про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект документу, розміщений на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

"Враховуючи епідеміологічну ситуацію, скасовується збільшення на 50 відсотків соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, що застосовувалося при розрахунку розміру житлової субсидії на період поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID- 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Крім того, проектом постанови пропонується вилучити норму щодо наявності мобільного телефону у осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії, оскільки з 1 травня 2021 вона надається виключно у готівковій формі.

Крім того, проектом доповнено перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, що перебувають на території України на законних підставах, до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.