ua en ru

Сутички на кордоні Австрії та Італії: є постраждалі

Сутички на кордоні Австрії та Італії: є постраждалі Фото: близько 20 протестувальників затримано

Протестувальники вимагали "скасування кордонів"

На перевалі Бреннер на кордоні Італії з Австрією 7 травня сталися сутички між поліцією та активістами-анархістами. Протестувальники вимагали "скасування кордонів" і висловили незгоду із можливим відновленням контролю на кордонах усередині Євросоюзу, передає DW.

Зазначено, що анархісти кидали в поліцію феєрверки й інші предмети, правоохоронці відповіли сльозогінним газом. Австрійська поліція повідомила про прибуття до кордону близько 600 активістів, проти яких було виставлено 300 правоохоронців. Четверо поліцейських і декілька активістів зазнали поранень. Близько 20 протестувальників затримано.


Повідомляється, що на тлі тривалої кризи біженців уряд Австрії планує щонайпізніше у червні запровадити прикордонний контроль на перевалі Бреннер. Перевал Бреннер на австрійсько-італійському кордоні вважається одним із ключових для вантажних і туристичних маршрутів у Європі.

Нагадаємо, Німеччина, Франція, Австрія, Бельгія, Данія і Швеція закликали Брюссель дозволити продовження з середини травня ще на півроку прикордонного контролю на внутрішніх кордонах Євросоюзу.