ua en ru

Шість країн ЄС виступили за продовження прикордонного контролю

Шість країн ЄС виступили за продовження прикордонного контролю Фото: прикордонний контроль пропонується продовжити на півроку

Країни просять ЄК запустити необхідний для цього механізм, передбачений Шенгенським кодексом про кордони

Німеччина, Франція, Австрія, Бельгія, Данія і Швеція закликали Брюссель дозволити продовження з середини травня ще на півроку прикордонного контролю на внутрішніх кордонах Європейського Союзу. Про це пише німецьке видання Die Welt.

Свою пропозицію вони направили першому віце-президенту Єврокомісії Францу Тиммермансу і єврокомісара з внутрішніх справ і питань міграції Дімітрісу Аврамопулосу.

Країни просять запустити необхідний для цього механізм, передбачений Шенгенським кодексом про кордони.


"Ми закликаємо вас внести пропозицію в європейську раду з тим, щоб він дозволив країнам-членам ЄС, які визнають це необхідним, продовжити або ввести контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони з 13 травня", — йдеться в листі.

Джерела в Єврокомісії сказали Die Welt, що Брюссель у середині наступного тижня дозволить продовження контролю на внутрішніх кордонах, так як зовнішні кордони ЄС як і раніше недостатньо захищені.

Джерело в урядових колах Німеччини пояснив виданню, що продовження прикордонного контролю необхідно для того, щоб краще контролювати потоки мігрантів.

Нагадаємо, Польща тимчасово відновить прикордонний контроль з сусідами-країнами Європейського соза (ЄС) з 4 липня по 2 серпня 2016 року.