ua en ru

Студенти чотирьох вузів Києва зможуть їздити в метро по студентським

Студентам чотирьох столичних вузів надана можливість оплати за проїзд в київському метрополітені за допомогою електронних студентських квитків.

Студентам чотирьох столичних вузів надана можливість оплати за проїзд в київському метрополітені за допомогою електронних студентських квитків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби метрополітену.

Така можливість, зокрема, надана студентам денної форми навчання Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" (НТУ "КПІ"), Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА), Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВС), Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА).

Ресурс пільгового студентського місячного проїзного квитка для проїзду в Київському метрополітені можна записати прямо на студентську пластикову картку-посвідчення з безконтактним інтерфейсом, яка містить транспортний додаток. При цьому термін дії проїзного студент має можливість продовжити самостійно в зручний для нього час на будь-якій станції метрополітену.

Зараз пластикову картку-посвідчення для проїзду в метрополітені використовують вже 3570 студентів.

Студенти інших вузів, також можуть користуватися даною послугою при наявності у них відповідних студентських квитків з безконтактним інтерфейсом. Для цього відповідний навчальний заклад повинен укласти договір з КП "Київський метрополітен" на первинну ініціалізацію таких студентських квитків і підтримка бази даних студентів в актуальному стані.