ua en ru

СЦКК заявляє про можливу ротацію російських військових на Донбасі

СЦКК заявляє про можливу ротацію російських військових на Донбасі Ілюстративне фото (vk.com/id26155524)

Із окупованої території Донбасу виїхали 5 вантажівок у бік РФ

На окупованій частині Донбасу спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили колону вантажівок, яка їхала у бік Росії. Про це повідомила Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК), передає РБК-Україна із посиланням на прес-службу штабу операції Об'єднаних сил.

Зокрема, у районі Манича поблизу неконтрольованої ділянки державного кордону з Росією безпілотник зафіксував колону із п’яти тентованих вантажівок та трьох позашляховиків, що рухалась у напрямку РФ.

"Це може бути ознакою як чергової ротації особового складу збройних формувань РФ, повернення після доставки боєприпасів та матеріальних засобів, так і вивезення на територію Росії викрадених матеріальних цінностей", - заявили в СЦКК.

Фото: конвой (twitter.com/OSCE_SMM)

Крім того, спостерігачі виявили відсутність сімох танків Т-72 та чотирьох Т-64 у місцях постійного зберігання озброєння.

Зазначається, що зібрані дані спостерігачі ОБСЄ зафіксували у своєму останньому звіті від 11 жовтня 2018 року.

СЦКК заявляє про можливу ротацію російських військових на Донбасі

Нагадаємо, раніше на окупованій частині Донбасу місія ОБСЄ виявила військову техніку, розміщену із порушеннями, та свіжовириті траншеї. Зокрема, виявлено 6 "Градів", 13 гаубиць і три танки.