ua en ru

Бойовики на окупованому Донбасі стягують військову техніку та риють траншеї, - СЦКК

Бойовики на окупованому Донбасі стягують військову техніку та риють траншеї, - СЦКК Ілюстративне фото: "Град" (mil.gov.ua)

На непідконтрольній території виявлено "Гради", танки і нові траншеї

На окупованій частині Донбасу спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили військову техніку, розміщену із порушеннями, та свіжовириті траншеї. Про це повідомила Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК), передає РБК-Україна із посиланням на прес-службу штабу операції Об'єднаних сил.

Зокрема, як заявляє СЦКК, посилаючись на звіт спостерігачів ОБСЄ від 11 жовтня 2018 року, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зафіксовано таке озброєння бойовиків, розміщене з порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання:

- 122 мм РСЗВ БМ-21 "Град" - 6 одиниць;
- танк невстановленого типу - 2 одиниці;
- танки Т-72 - 1 одиниця;
- 152 мм причіпна гаубиця 2А36 "Гіацинт-Б" - 1 одиниця;
- 122 мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" - 6 одиниць;
- 122 мм причіпні гаубиці Д-30 - 6 одиниць;
- 100 мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" - 4 одиниці;
- 120 мм міномети - 12 одиниць.

Крім того, у районі окупованого Золотого-5 безпілотник спостерігачів зафіксував три нові системи траншей загальною протяжністю у 70 м, які розташовані на подвір'ї житлового будинку.

Бойовики на окупованому Донбасі стягують військову техніку та риють траншеї, - СЦКК

Нагадаємо, на початку тижня на Донбасі міжнародні спостерігачі ОБСЄ виявили військову техніку Російської Федерації. Так, поза районами відведення та межами зберігання виявлені 4 системи "Град", 18 танків, 7 самохідних гаубиць, 21 гармата та 9 мінометів збройних формувань РФ.