ua en ru

Будівництво фортифікацій на Донбасі буде закінчено а в травні, - Зубко

Будівництво фортифікацій на Донбасі буде закінчено а в травні, - Зубко Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко

Будівництво фортифікаційних споруд уздовж лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) має завершитися у травні. Про це в ефірі 5 каналу заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Сьогодні практично кожен керівник області розуміє, що та проблема, яка сьогодні існує в Донецькій і Луганській областях, вона є загальнонаціональною проблемою, і такий потужний рух нам дасть сьогодні можливість побудувати і в травні закінчити це будівництво і створити додатково превентивний захід для того, щоб не допустити, загалом, навіть думки про можливої військової агресії на іншу територію України", - сказав Зубко, розповідаючи про будівництво фортифікацій уздовж лінії зіткнення на Донбасі.

"На території Донецької і Луганської областей, яка на сьогодні не контролюється українською владою, є також українською, також там живуть українці, але ми повинні зробити дуже потужну превентивний захід для того, щоб ні у кого не виникало сумніву в тому, що Україна здатна оборонятися", - сказав міністр.

Він підкреслив, що до будівництва оборонних споруд залучаються всі регіони України.

"Кожна область сьогодні отримала ділянку уздовж лінії зіткнення, де вона побудує свою кількість опорних пунктів, залучені наші будівельники на гроші, які урядом були виділені на це", - сказав Зубко.

Нагадаємо, Кабмін виділив з резервного фонду 850 млн грн на лінії безпеки.