ua en ru

Будівельники сподіваються, що ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла відмінять, - Мінрегіонбуд

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, керівники областей, будівельні організації та їх об'єднання звернулися до прем'єр-міністра України та Верховної Ради України з проханням включити в проект Податкового кодексу України норму про відміну податку на додану вартість на будівельні роботи при спорудженні житла, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, в листі Української будівельної асоціації, направленому на ім'я прем'р-міністра України Миколи Азарова, йдеться: «На сьогодні призупинено близько 80 % будівництва житлових об'єктів, що розпочали будуватися ще в 2008 р. За останні два роки нове будівництво житла майже не розпочиналося. Низький рівень купівельної спроможності населення України не покращує ситуацію на будівельному ринку.

Звільнення від податку, який безпосередньо впливає на вартість житла, стане першим кроком, що сприятиме здешевленню вартості будівництва житла і важливим чинником для пожвавлення діяльності будівельного комплексу, ринку нерухомості та вирішенню соціально-економічної проблеми забезпечення житлом громадян».