ua en ru

Стріхарський обговорив з Епіфанієм законопроект про службу військового капеланства

Стріхарський обговорив з Епіфанієм законопроект про службу військового капеланства Фото: народний депутат Андрій Стріхарський та митрополит Епіфаній (facebook.com/strikharskyi)

Народний депутат Андрій Стріхарський провів робочу зустріч з предстоятелем Православної церкви України (ПЦУ) Епіфанієм. Під час зустрічі обговорили законопроект "Про службу військового капеланства".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пост нардепа в Facebook.

Його ухвалення передбачає створення в Україні Служби військового капеланства як самостійного структурного підрозділу у складі військових формувань.

"Одна з ключових тем нашої зустрічі - питання щодо реформування сфери поховання та демонополізації ринку ритуальних послуг. Митрополит ПЦУ підтримав наші пропозиції та напрацювання робочої групи комітету. Адже система надання ритуальних послуг та законодавче регулювання даної сфери є застарілими. Для прикладу: закон "Про поховання та похоронну справу" прийнятий ще у 2003-му році, проте на сьогоднішній день втратив свою актуальність", - пояснює Стріхарський.

Крім того, за його словами, обговорили план майбутнього спільного будівництва храму ПЦУ в місті Києві.

"Підсумували зустріч обговоренням планів та проблем духовенства України, запевнив про свою підтримку, як депутата Верховної ради України всіх законодавчих ініціатив, що будуть стосуватися ПЦУ", - додав нардеп.