ua en ru

Ястремська вперше в кар'єрі вийшла у 4 кола турніру "Великого шолома"

Ястремська вперше в кар'єрі вийшла у 4 кола турніру "Великого шолома" Фото: Даяна Ястремська (twitter.com/WTA)

Даяна дебютує в четвертому раунді Вімблдону

Українська тенісистка Даяна Ястремська, яка є 35 ракеткою світу, вийшла в четверте коло Вімблдоні. Про це повідомляє РБК-Украина з посиланням на сайт "Великий теніс України".

В рамках третього кола турніру вона обіграла 81 у світовому рейтингу швейцарку Вікторію Голубич з рахунком 7:5, 6:3. Тривалість протистояння склала 1 годину 34 хвилини. Раніше суперниці грали між собою двічі, обидва рази перемагала українка.

У поєдинку четвертого кола суперницею 19-річної Ястремської стане Чжан Шуай з Китаю (50 в рейтингу WTA).

Таким чином, Ястремська вперше в кар'єрі пробилася до четвертого кола Вімблдону і зіграє в 1/8 фіналу на турнірах "Великого шолома" (Grand Slam). В січні цього року вона дійшла до третього кола на Відкритому чемпіонаті Австралії, де програла Серені Вільямс.

Даяна - друга представниця України у другому тижні Вімблдону, раніше путівку в 1/8 оформила Еліна Світоліна. Таким чином, вперше в історії відразу дві українки виступлять в четвертому раунді трав'яного "Шолома".

У минулому сезоні на US Open в 1/8 пробилися Еліна Світоліна і Леся Цуренко, встановивши національний рекорд на турнірах Grand Slam.