ua en ru

Стратегія розвитку Дніпропетровщини об’єднує та гармонізує діючі регіональні програми, - губернатор

Комплексна стратегія розвитку Дніпропетровщини до 2015 р. вибудовує у чітку, гармонійно пов'язану систему десятки регіональних програм, які на сьогодні реалізуються в області, вважає голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.

«Це й комплексна екологічна програма щодо зменшення шкідливих викидів у навколишнє середовище, і програма будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, і програма із залучення інвестицій в регіональну економіку, і програма з поліпшення бізнес-клімату, і програма по впровадженню енергозбереження в ЖКГ, і програма реконструкції установ охорони здоров'я й освіти та інші. Усе це - складові елементи Комплексної стратегії розвитку нашого регіону», - зазначив він.

За прогнозом голови ОДА, цього року в області буде відремонтовано та побудовано 1 млн 700 тис. кв. м доріг, планується відкрити 21 дитячий садок і 29 навчально-виховних комплексів «дитсадок-школа», а також оздоровити в літній період 201,5 тис. дітей області. «У рамках масштабної регіональної програми з благоустрою буде висаджено понад 100 тис. дерев. За обласною програмою «Чиста вода» протягом цього й наступного років будуть установлені системи доочистки води в усіх дитсадках і школах області. Також планується ввести в експлуатацію 40 км газопроводів та 40 км водопроводів у сільській місцевості», - повідомив він.

На думку Вілкула, стратегія включає в себе й розвиток територій. «Зокрема, вона передбачає об'єднання ресурсів місцевих бюджетів, обласного та державного для вирішення актуальних питань розвитку міст і районів області. Головним результатом нашої діяльності є підвищення якості життя наших громадян, підвищення комфортності проживання в містах і районах області та створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, економіки та притоку інвестицій. Тому що розвинена економіка забезпечить системний розвиток нашого регіону та України в цілому», - вважає очільник Дніпропетровської ОДА.