ua en ru

Стратегічні загрози для України нікуди не зникли, - Муженко

Стратегічні загрози для України нікуди не зникли, - Муженко Фото: Віктор Муженко

Муженко зазначив, що головним завданням ЗСУ є реагування на військові загрози

Стратегічні загрози для України нікуди не зникли. На цьому наголосив головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Крім того, Муженко зазначив, що головним завданням ЗСУ, як і раніше, є реагування на військові загрози та на зовнішні виклики, які мають тенденцію до загострення.

"Хотів би всіх застерегти від ефекту звикання. Мовляв десь там тривають бойові дії, створені угруповання, військовослужбовці яких постійно виконують бойові завдання. Для когось така віддаленість цих дій може створити ілюзію, що ця ситуація зовсім не впливає на процеси у Збройних силах та на діяльність військових комісаріатів. Все навпаки. Загрози, які існують на стратегічному рівні нікуди не зникли, і ми маємо бути готовими до адекватної відповіді на них", - наголосив він.

Крім того, Муженко додав, що у 2016 році вся система комплектування ЗСУ та організація бойової підготовки частин та підрозділів були спрямовані на підвищення їх спроможності ефективно реагувати на існуючі загрози, в 2017 році ця робота буде продовжуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Муженко назвав основні завдання з підготовки Сил спецоперацій на 2017 рік.