ua en ru

Муженко назвав основні завдання з підготовки Сил спецоперацій на 2017 рік

Муженко назвав основні завдання з підготовки Сил спецоперацій на 2017 рік Фото: Віктор Муженко

Навчальний центр Сил спецоперацій має закласти основу циклічної підготовки фахівців

Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко назвав основні завдання з підготовки Сил спецоперацій на 2017 рік. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

"Створення власної ефективної системи підготовки воїнів Сил спеціальних операцій - це відповідальність Збройних сил держави", - наголосив він, додавши, що кожна країна висуває свої вимоги та має унікальну систему підготовки спецпризначенців.

Муженко зазначив, що створений минулого року навчальний центр Сил спеціальних операцій ЗСУ має закласти основу циклічної підготовки фахівців.

"Структура базового курсу підготовки має врахувати персоніфікацію відповідальності інструктора за підготовку спеціаліста ССО. Лише за таких умов із навчального центра випускатимуться "універсальні солдати", - зазначив він.

Крім того, він додав, що основним акцентом підготовки спецпризначенців має бути готовність підрозділів до виконання завдань.

Так, Муженко визначив три ключових завдання Сил спецоперацій на 2017 рік. Серед яких: створення гнучкої та ефективної системи підготовки від окремого солдата до підрозділу; набуття повних бойових спроможностей підрозділами до кінця навчального року; нарощування навчально-матеріальної бази та завершення другого етапу розбудови навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій.

Створення власної ефективної системи підготовки воїнів Сил спеціальних операцій – це відповідальність Збройних Сил держа...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 10 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фінансування Сил спецоперацій в 2017 зросте в 5 разів.