ua en ru

Країни G7 допоможуть з реалізацією заходів з підтримки громадян України в ОРДЛО

Країни G7 допоможуть з реалізацією заходів з підтримки громадян України в ОРДЛО Фото: Володимир Гройсман зустрівся з послами країн "Великої сімки"

Сторони обговорили загострення бойових дій та гуманітарну ситуацію на сході України

Керівники дипломатичних місій держав "Великої сімки" підтримують ухвалений Кабміном План заходів з реінтеграції населення непідконтрольних районів Донецької і Луганської областей і готові надати допомогу в процесі його імплементації. Про це вони заявили на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає прес-служба Міністерства з питань окупованих територій.

Прем’єр-міністр поінформував представників держав G7 про результати проведення реформ в Україні, зокрема про стабілізацію економічної ситуації в країні та зміни в бюджетній сфері, системі охорони здоров’я, системі державних закупівель, створення ринку електричної енергії, Служби фінансових розслідувань тощо.

Також сторони обговорили загострення бойових дій та гуманітарну ситуацію на сході України.

Заступник голови місії Посольства Канади в Україні Карім Маркос відзначив зусилля Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у вирішенні проблемних питань на сході.

"Після створення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій ми побачили, що команда уряду дійсно змогла впоратися зі складними питаннями", - сказав він.

Як зазначається, у зустрічі також взяли участь віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, міністр фінансів Олександр Данилюк.

Нагадаємо, майже 200 осіб зі списку на обмін від бойовиків не бажають повертатися до так званих Донецької/Луганскьої народних республік.