ua en ru

Країни ЄС відмовляються від введення подальших санкцій проти РФ, - Медведчук

Німецькі підприємства серйозно постраждали від санкцій, введених країнами ЄС і США проти РФ. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Небажання прийняти до уваги позицію представників бізнесу обернулося для канцлера Німеччини Ангели Меркель і її партії серйозними репутаційними втратами. Деякі німецькі підприємці відмовилися від підтримки Християнсько-демократичного союзу і висловили готовність підтримати партію "Альтернатива для Німеччини", - зазначив політик.

"Політика санкцій ірраціональна, оскільки вона ніколи не вплине на дії Росії в Україні, зате вона завдає довготривалий збиток німецьким компаніям і робочих місць", - цитує Медведук слова Хайнріха Вайса, компанія якого несе збитки через "війни санкцій" між Росією і ЄС.

За словами Медведчука, німецькі підприємці спробували самотужки налагодити діалог з РФ. За інформацією німецького видання Bild, у жовтні Москву відвідали представники найбільших корпорацій Bayer, E. on і BASF, щоб обговорити питання, як обійти санкції Заходу і відновити співпрацю між РФ і Німеччиною.

"Враховуючи, що від торгово-економічного співробітництва двох країн залежить існування не менш ніж 300 тис. робочих місць, це питання безпрецедентно важливий не тільки для приватних підприємств, але і для економіки Німеччини в цілому. Більш того, з німецькими підприємцями солідарні і представники багатьох європейських держав. The Sunday Times пише, що Австрія, Угорщина і Греція висловили намір не підтримувати подальші санкції", - додав політик.

Таким чином, за словами Медведчука, "європейці більше не мають наміру приносити інтереси національних економік і своє благополуччя в жертву геополітичних ігор Брюсселя і Вашингтона".