ua en ru

Страховий ринок країн Східної Азії до 2020 р. досягне об'єму в 2,2 трлн євро, - експерт

Страховий ринок країн Східної Азії до 2020 р. буде зростати на 16,8% щорічно і до зазначеного терміну складе 2,2 трлн євро. Такий прогноз озвучила експерт німецького концерну Allianz Ренате Фінці, передає РБК daily з посиланням на Handelsblatt.
Саме високою динамікою зростання азіатський ринок і приваблює світові страхові компанії. Наприклад, французький гігант Axa у вересні може погодити угоду з повного викупу своєї вельми дочки - Axa Asia Pacific Holdings. Обсяг зібраних Axa страхових премій в Азії за перші шість місяців ц.р. склав 2,1 млрд євро. У разі успіху цієї операції французька компанія підніме частку свого прибутку на ринках, що розвиваються з 5% до 15%.
Даний показник Allianz дорівнює 12%, але глава компанії Міхаель Дікманн від великих покупок в Азії поки утримується. Ведучими ринками Східної Азії для Allianz є Тайвань, Індія і Південна Корея. У першому півріччі 2010 р. в цих країнах виручка страховика збільшилася майже на третину, досягши рівня 5,6 млрд євро.
Також глава концерну найбільшого страховика Prudential Великобританії Тіджейн Тіам готовий був заплатити 35,5 млрд фунтів за AIA - азіатську доньку американського страхового гіганта AIG, який потрапив у важке фінансове становище. Але акціонери цю угоду не схвалили.

AIG