ua en ru

Страховики Україні в 2010 р. отримали від регресних позовів на 31% більше - 250 млн грн

Страхові компанії України в 2010 р. отримали близько 250 млн грн від реалізації регресних позовів, що на 31,5% більше, ніж у 2009 р., повідомив заступник голови ради Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Залєтов, передає прес-служба організації.
За словами О.Залєтова, в цілому дохід страхових компаній від регресів щодо обсягу страхових платежів в сегменті реального страхування за 2010 р. склав 2,7% (у 2009 р. 2,3%). Більше 40% регресних позовів за програмами КАСКО та ОСАЦВ було передано колекторам (у 2009 р. - близько 30%).
Згідно зі статтею 993 ЦК України, до страховика, який виплатив страхове відшкодування за договором майнового страхування, в межах фактичних затрат переходить право вимоги, яке страхувальник або інша особа, що одержала страхове відшкодування, має до особи, відповідальної за заподіяний збиток.
"Таким чином, страхова компанія частково компенсує свої витрати по виплаті страхового відшкодування і зберігається ключовий принцип майнового страхування: відшкодування реальних збитків страхувальника, але не його збагачення", - підкреслив О.Залєтов.