ua en ru

Страхова компанія WellРoint купує свого конкурента Amerigroup за 4,9 млрд дол

Крупна американська страхова компанія WellРoint підписала остаточну угоду про покупку свого конкурента Amerigroup за 4,9 млрд дол., говориться у спільному прес-релізі компаній. В рамках операції WellРoint викупить акції Amerigroup, що все знаходяться в обігу, виплативши по 92 дол. за акцію, що є 43-процентною премією до ринкової вартості паперів Amerigroup на закритті торгів 6 липня ц.р. Оплата операції буде здійснена наявними, цінними папери, а також за рахунок допемісії нових боргових зобов'язань.

Остаточно операція буде закрита в 2013 р. після схвалення регуляторів і акціонерів компаній, що призведе до зростання прибутку на акцію WellРoint на 1 дол. вже до 2015 р.

Об'єднаний бізнес WellРoint і Amerigroup буде, окрім всього іншого, обслуговувати більше 4,5 млн осіб, що потрапляють під дію державних програм страхування, зокрема, неімущих громадян, застрахованих за програмою Medicaid в 19 штатах.

Варто відзначити, що операція анонсується на тлі схвалення Верховним судом США медичної реформи Президента Барака Обами, що викликала безліч суперечок. Ключовим моментом реформи є медичне страхування для немолодих, інвалідів і бідних. Реформа покликана охопити ще незастрахованих громадян і поліпшити умови медичного страхування тих, що вже мають поліс.

WellРoint є лідером ринку страхових послуг США за кількістю клієнтів. Amerigroup також займається страхуванням в області охорони здоров'я, однією з основних цілей своєї діяльності називаючи підтримку бідних у рамках програми Medicaid.