ua en ru

Сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я

Сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я Фото: переговори по конфлікту в Лівії (скріншот відео france24)

У Лівії за посередництва Франції погодили припинення вогню

Сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я за посередництва президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомляє DW.

"Представники сторін конфлікту в Лівії, голова міжнародно визнаного уряду національної єдності Лівії Фаїз Саррадж і генерал Халіфа Хафтар, війська якого контролюють східну частину країни, за посередництвом Макрона домовилися про припинення вогню і проведення дострокових президентських і парламентських виборів в країні", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією видання, сторони створили "план з 10 пунктів" для встановлення перемир'я в країні, роз'єднаною громадянською війною.

"Ми зобов'язуємося дотримуватися перемир'я і відмовитися від використання будь-якої зброї з будь-якою метою, яка не є чіткою протидією тероризму", - йдеться в заяві сторін.

Після переговорів, Саррадж і Хафтар потиснули один одному руки перед журналістами. Президент Франції Еммануель Макрона зазначив, що "справа миру значно просунулося сьогодні".

Відзначимо, Уряд національної єдності Лівії на чолі з Фаїз Сарраджем сформували за посередництва ООН. Кабінет повинен повернути стабільність країні, розколотої після падіння режиму Муаммара Каддафі в 2011 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз вважає атаку на авіабазу в Лівії, в результаті якої загинули більше сотні людей, загрозою переговорів з мирного врегулювання кризи в країні.