ua en ru

Столтенберг: в НАТО не збираються відступати перед натиском Росії

Столтенберг: в НАТО не збираються відступати перед натиском Росії Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

У НАТО заявили, що РФ вкладає ресурси в численні військові можливості

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не має наміру відступати перед натиском Росії. Про це Столтенберг сказав після зустрічі з Джоном Болтоном, радником президента США з національної безпеки, передає "Голос Америки".

"Для нас немає суперечності в тому, щоб бути твердими, рішучими у наших підходах до Росії, і, в той же час, шукати діалогу", - заявив Столтенберг.

Столтенберг підкреслив, що Альянс не зацікавлений у конфронтації, зазначивши, що Москва готова використовувати військову силу проти сусідів".

"Ми бачимо Росію, яка вкладає ресурси в численні можливості, а також в розвідку. Саме з цієї причини союзники по НАТО збільшили витрати на оборону - вперше після закінчення "холодної війни"", - розповів генсек НАТО.

Він підкреслив, що бачить мало ознак того, що Росія знижує активність в цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Фінляндії Саулі Ниинисте в Сочі заявив, що Росія змушена реагувати на просування інфраструктури НАТО до своїх кордонів і появу біля них елементів системи протиракетної оборони США.

У свою чергу НАТО висловило незгоду з заявою Путіна про те, що сили Альянсу в Східній Європі представляють загрозу для Росії.