ua en ru

Сутички на Храмовій горі в Єрусалимі: понад 200 людей постраждали

Сутички на Храмовій горі в Єрусалимі: понад 200 людей постраждали Фото: сотні палестинців постраждали в зіткненнях з поліцією в Єрусалимі (english.wafa.ps)

В Єрусалимі на Храмовій горі відбулися заворушення. В результаті постраждали понад 200 осіб, серед яких учасники і поліція.

Масові заворушення, що почалися на Храмовій горі 7 травня, у другій половині дня, продовжилися вночі.

Мусульмани, які перебували на Храмовій горі, закидали поліцейських камінням, пляшками і металевими прутами. У відповідь поліція застосувала засоби для розгону демонстрацій.

В результаті поліція перекрила доступ мусульман на Храмову гору, а також відключила трансляцію того, що відбувається в мечеті Аль-Акса.

В ході зіткнень постраждали не менше 205 мусульман, 88 з них знадобилася госпіталізація. Поліція Ізраїлю повідомила, що поранення отримали 17 поліцейських, деякі з них були госпіталізовані.

Голова палестинської адміністрації Махмуд Аббас (Абу Мазен) поклав відповідальність за події на Храмовій горі і Східному Єрусалимі на ізраїльську владу.

Терористичні організації ХАМАС і "Ісламський джихад" після зіткнень пригрозили відновити ракетні обстріли ізраїльської території.