ua en ru

Столична прокуратура вимагає провести інвентаризацію земель Голосіївського парку

Прокуратура Києва вимагає провести інвентаризацію земель Національного природного парку "Голосіївський". Як повідомляє прес-служба відомства, інвентаризація необхідна, оскільки території парку включено міста членів садового товариства "Гайок-МІ", якими вони користуються з 1948 р.

У відомстві нагадують, що рішенням виконавчого комітету районної ради народних депутатів міста Києва від 7 травня 1948 р., яке діє сьогодні, киянам, у тому числі інвалідам Великої Вітчизняної війни, в урочищі "Гайок" надано у користування земельні ділянки загальною площею 3,2 га під індивідуальні городи.

У 2007 р. громадяни, які користуються цими земельними ділянками, зареєстрували садове товариство "Гайок-МІ" і подали в Київраду документи по оформленню права власності на землю для ведення індивідуального садівництва.
Прокурорською перевіркою встановлено, що Київрадою 26 січня 2012 р. прийнято рішення про передачу в користування Національному природному парку "Голосіївський" 1 888 га землі, в яку увійшли міста членів садового товариства "Гайок-МІ".

Як з'ясувалося, рішення про передачу землі в користування парку "Голосіївський" було прийнято Київрадою без проведення її інвентаризації.

Прокуратура Києва принесла протест на рішення Київради, де вимагає провести інвентаризацію паркової землі і виключити з території парку міста членів садового товариства "Гайок-МІ".

Читайте також: Госпсуд визнав недійсним договір оренди землі на вулиці Шовковичній у Києві