ua en ru

Вартість будівництва фортифікацій оцінюється в 1 млрд грн, - Порошенко

Вартість будівництва фортифікацій оцінюється в 1 млрд грн, - Порошенко Фото: Порошенко оглядає будівництво фортифікацій

Порошенко в цілому не має зауважень до будівництва

Вартість будівництва фортифікаційних споруд на Донбасі оцінюється в 1 млрд грн. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час огляду будівництва оборонних споруд в Донецькій області, передає прес-служба Порошенка.

"Президент підкреслив, що, незважаючи на те, що будівництво ведеться у воєнний час, було використано процедури мирного часу, ринкові механізми, зокрема тендери. Загальна вартість будівництва усіх оборонних споруд оцінюється у близько 1 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Порошенко зазначив, що в цілому не має серйозних зауважень до будівництва.

Президент повідомив, що всього заплановано будівництво близько 300 фортифікаційних споруд, 100 опорних пунктів вже повністю готові.

Порошенко підкреслив, що кожна з 21-ї обласної державної адміністрації виконує певний обсяг робіт.

"Лінії оборони будує вся Україна", - заявив він.

Президент зазначив, що обсяги і темпи будівництва оборонних споруд безпрецедентні. Під час будівництва у початковий проект постійно вносилися корективи з урахуванням нових інженерних рішень. За його словами, найважче було працювати на першій лінії оборони.

Нагадаємо, раніше Порошенко оголосив догану голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександру Кіхтенку.