ua en ru

Вартість спільних українсько-російських проектів становитиме 56,4 млрд дол., - Прасолов

Загальна попередня вартість спільних українсько-російських проектів становить 56,4 млрд дол.

Загальна попередня вартість спільних українсько-російських проектів становить 56,4 млрд дол. Про це в інтерв'ю каналу БТБ повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, передає прес-служба міністерства.

"Загальна попередня вартість проектів становить близько 56,4 млрд дол. Таким чином, щороку Україна може отримувати до 8 млрд дол. російських інвестицій на реалізацію проектів у пріоритетних галузях економіки, і дуже важливо, що до реалізації цих проектів ми приступаємо вже в 2014 р.", - підкреслив міністр.

При цьому він висловив упевненість, що Україна в повній мірі зможе використовувати залучені ресурси для формування бази, необхідної для забезпечення стабільного економічного зростання.

Прасолов повідомив, що на сьогодні узгоджено 23 основних проекти між Україною і Росією у важливих високотехнологічних галузях економіки, насамперед: авіабудуванні, атомній енергетиці, суднобудуванні, космічній галузі, зв'язку.

Раніше, 15 січня 2014 р., на необхідності активізації відновлення співробітництва у секторальних напрямах наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром Юрієм Бойком.

Вже 16 січня 2014 р. делегація України на чолі з Бойком відбула до Москви на переговори щодо виробничої кооперації з РФ.

Водночас прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Уряду 9 січня 2014 р. акцентував на необхідності вже з лютого поточного року запустити на повну потужність програм промислової кооперації з Росією. Прем'єр також надав доручення щодо створення групи високого рівня з питань реалізації українсько-російських домовленостей під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка.