ua en ru

Вартість продовольства у світі знизилася в березні через різке падіння цін на цукор, - ФАО

Вартість продовольства у світі знизилася в березні через різке падіння цін на цукор, - ФАО

Індекс продовольчих цін ФАО в березні продовжує знижуватися, причому з лютого падіння склало 1,5%, і цей показник на 18,7% (40 пунктів) нижче відповідного рівня попереднього року. Про це повідомили у прес-службі Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Різке падіння індексу цін на цукор, яке досягло свого мінімального рівня з лютого 2009 року разом з пониженням цін на рослинні олії, крупи і м'ясо, більш ніж збалансувало зростання цін на молочні продукти і внесло свій внесок у зниження індексу, який у березні склав, в середньому, 173,8 пункту.

Як наголошується в повідомленні ФАО, індекс знижується із квітня 2014 року.

Середнє значення індексу цін ФАО на цукор в березні склало 187,9 пункту, що на 9,2% нижче лютневого показника. В основному, це викликано поліпшенням прогнозів на врожай, а також триваючим ослабленням бразильської валюти по відношенню до долара, що добре для експорту.

"Середнє значення індексу цін ФАО на зернові склало в березні 169,8 пункту, знизившись на 1,1% порівняно з лютневим значенням, і це на 18,7% нижче відповідного рівня попереднього року. Тенденція до зниження у 2015 році відбулася за рахунок великих експортних поставок і зростаючих запасів, зокрема, пшениці і кукурудзи", - йдеться в повідомленні.

Середнє значення індексу цін ФАО на рослинні олії склало в березні 151,7 пункту, що на 3,1% нижче лютневого рівня, і досягло свого мінімуму з вересня 2009 року.

Середнє значення індексу цін ФАО на м'ясо склало в березні 177 пункту, знизившись на 1% порівняно з оновленим лютневим значенням, а індекс цін ФАО на молочну продукцію зростає другий місяць поспіль і становить, в середньому, 184,9 пункту, що на 1,7% вище лютневих значень.

Індекс продовольчих цін ФАО - це середньозважений показник, який відстежує ціни на п'ять основних груп продовольчих товарів на міжнародних ринках. Це об'єднана ціна субіндексів зернових, м'яса, молочних продуктів, рослинних олій і цукру.

Вартість продовольства у світі знизилася в березні через різке падіння цін на цукор, - ФАО

Нагадаємо, в лютому світові ціни на зернові, м'ясо і цукор знизилися, а на молоко і рослинне масло - підвищилися.