ua en ru

Вартість нафти Brent перевищила 63 долара вперше з літа 2015 року

Вартість нафти Brent перевищила 63 долара вперше з літа 2015 року Фото: нафта (lukoil.ru)

Ціна на нафту Brent досягла позначки в 63,81 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні, 6 листопада 2017 року, перевищила 63 долара вперше з літа 2015 року. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 20:13 за київським часом, вартість бареля нафти Brent становить 63,81, що на 2,77% вище рівня закриття попередніх торгів.

Наголошується, що в останній раз ціна бареля нафти цього сорту знаходилася вище 63 доларів у червні 2015 року і це вже другий за день рекордний показник Brent.

Вдень у понеділок, 6 листопада, північноморська нафта досягла позначки 62,87 доларів, що приблизно на 1,3% вище рівня закриття попередніх торгів, що також побило дворічний максимум.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна нафти Brent досягла максимуму за два роки на тлі новин про арешти саудівських принців.

Так нафтові котирування ростуть у зв'язку з проведеними в Саудівській Аравії арештами, в тому числі члена правління нафтової компанії Saudi Aramco. На думку експертів, арешти покликані зміцнити становище наслідного принца Мухаммеда бен Сальмана, який виступає за скорочення квот ОПЕК.