ua en ru

Вартість "Алроси" становить 12-15 млрд дол., - фінансовий директор компанії

Російська алмазодобувна держмонополія "Алроса", що готується до приватизації і IPO, оцінює себе в 12-15 млрд дол., сказав вчора журналістам фінансовий директор компанії Ігор Кулічік, передає Reuters.

Раніше в п'ятницю, 7 жовтня, він сказав, що в кінці 2012 або в 2013 р. "Алроса" може провести первинне розміщення акцій, і цей процес буде пов'язаний зі скороченням частки держави в капіталі компанії.

"12-15 млрд дол., виходячи з фінансових показників нашої компанії, але точну оцінку, звичайно, дасть ринок після IPO, хоча я думаю, що вилка повинна бути приблизно така", - сказав Кулічік у відповідь на прохання назвати вартість "Алроси".

Наприкінці вересня "Алроса" і "Євраз" домовилися про партнерство в реалізації залізорудної проекту Тимір в Якутії вартістю 10 млрд дол.

На питання про те, чи правильні звучали в ЗМІ оцінки угоди, згідно з якими 51-процентна частка проекту Тимир буде продана "Євразу" за 5 млрд руб., Кулічік сказав: "Так, це близька цифра". За його словами, сторони розраховують закрити угоду в цьому році.