ua en ru

Степанов пригрозив звільнити одеських чиновників за зрив закупівлі ліків для онкохворих

Степанов пригрозив звільнити одеських чиновників за зрив закупівлі ліків для онкохворих Фото: Максим Степанов

Голова ОДА пообіцяв, що сьогодні ж буде оголошений тендер і в область надійдуть онкопрепарати

Голова Одеської ОДА Максим Степанов пригрозив звільнити директора департаменту охорони здоров'я та соцзахисту населення за зірваний у 2016 році тендер на закупівлю препаратів для онкохворих. Про це він заявив у ході апаратної наради в ОДА.

Зокрема, голова ОДА пообіцяв, що сьогодні ж буде оголошений тендер і в область надійдуть онкопрепарати на 13 млн гривень.

"Через вашу бездіяльність хворі люди не тільки не поліпшили своє здоров'я, але й погіршили. Це або тотальна некомпетентність, або якісь інші мотиви. Не думаю, що ми з вами в майбутньому будемо працювати", - заявив він.

Степанов також зазначив, що для того, щоб почати процедуру закупівлі йому особисто знадобився всього тиждень.

"Чесно, це взагалі не складно. Що потрібно? Просто виконати всі процедури, прописані системою "Прозорро". Оголошення на сайті вже з'явилося. З урахуванням всіх тендерних процедур, ліки почнуть надходити в середині травня. Що робив останній рік департамент охорони здоров'я? Нічого! Люди, які щодня повинні боротися за життя, медикаменти чекають з червня. Півроку чекають! Люди, які смертельно хворі. Питання тримаю на особистому контролі", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 30 січня з ЗМІ стало відомо, що у багатьох структурних підрозділах Одеської ОДА, коли її очолював Міхеіл Саакашвілі, були загублені документи. Пояснити пропажу документів новому голові ОДА Максиму Степанову чиновники адміністрації не змогли. Серед втрачених матеріалів багато звернень громадян з соціальних виплат і допомоги. За словами чиновників, попереднє керівництво розпорядилося знищувати документи замість того, щоб передавати їх в архів.

Крім того, новий губернатор звернув увагу на те, що 4400 скарг, які надійшли в ОДА, залишилися без відповіді. "Зараз головний пріоритет у мене — відновити керованість областю, починаючи з облдержадміністрації, де є неприємні з управлінської точки зору моменти, і закінчуючи головами РДА", - заявив він.