ua en ru

Стаж роботи в органах МВС зарахований колишньому водієві Луценко на законних підставах, - Турчинов

Стаж роботи на вільнонайманих посадах колишнього водія екс-міністра Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка Леоніда Приступлюка зарахований йому як стаж працівника органів внутрішніх справ на законних підставах. Про це в ході допиту в якості свідка у Печерському районному суді Києва заявив заступник партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це було типове звернення (від МВС до Кабміну про зарахування стажу Приступлюку), яке часто надходить і від СБУ, і МВС... це звичайна практика, яка не суперечить законодавству", - заявив Турчинов.

За його словами, особисто Юрій Луценко не звертався до Кабінету міністрів України з проханням про допомогу зарахувати цивільний стаж свого водія як стаж працівника органів внутрішніх справ.

Печерський райсуд закінчив допит заявлених сторонами свідків і експертів.

Раніше в ході судового засідання суд допитав експерта Київського інституту судово-економічних експертиз Галину Ільчук. В ході допиту експерт заявила, що висновок в експертизі завданих збитків державі, яку вона робила, є "умовно-категоричним".

Ільчук зазначила, що, оскільки в українському законодавстві чітко не визначений термін "святковий захід", стверджувати, чи було завдано збитків державі в результаті урочистих заходів з сумую Дня міліції в 2008-2009 рр., точно неможливо. "Я не можу чітко визначити, були збитки чи ні", - додала Ільчук.