ua en ru

Ставицький заявив, що справу про 42 кг золота в його квартирі було сфабриковано

Ставицький заявив, що справу про 42 кг золота в його квартирі було сфабриковано Фото: екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький

За словами екс-чиновника, на момент обшуку ця квартира йому не належала

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що справа про 42 кг золота і декількох мільйонів доларів, знайдених під час обшуку в його квартирі, було сфабриковано. Про це він заявив в ефірі ізраїльського телеканалу ILand.

"Давайте в суть питання. По-перше, у чиїй квартирі?.. Це абсолютно не відповідає дійсності… Це раз. Друге, наскільки мені відомо, це просто квартирі на майданчику там, де, дійсно, була квартира, яка належала нам, членам моєї родини… Все це відбулося, коли віялом починають скрізь шукати і вперлися в цю квартиру. Ця квартира, дійсно, колись належала нам і ми її продали іноземної компанії... за певний час до обшуку", - розповів Ставицький.

Він підкреслив, що на момент обшуку ця квартира йому не належала.


"І там був громадянин, іноземець, який був присутній при обшуку… Ми довго, звичайно, з адвокатами сміялися, але потім було не до сміху, коли це все тобі починають приписувати… Дивно, що там ще не знайшли… трупи або кілограми кокаїну", - зазначив Він і додав, що готовий надати протокол обшуку по даній квартирі.

Нагадаємо, в березні 2014 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що при обшуку місць проживання екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів, 42 кілограми золота і мішечки з каменями, схожими на діаманти.