ua en ru

Кадрові перестановки у "Нафтогазі" пов'язані зі зміною напрямку розвитку, - джерело

Кадрові перестановки, проведені міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставікцім, пов'язані зі зміною напрямку розвитку нафтогазової монополії. Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Обидва звільнених держслужбовців входять у команду колишнього міністра Юрія Бойка, при якому Володимир Макуха був призначений заступником міністра, пропрацювавши до цього заступником глави МЗС при Костянтині Грищенко - заступника Юрія Бойка на посаді керівника Республіканської партії України. Володимир Тріколіч також був призначений за Бойко.

Новим першим заступником голови правління НАК став Валентин Франчук, який керував активами, які входять до сфери впливу групи "Приват", - мережею АЗС "Мавекс" і "Укрнафтою" (обіймав посаду заступника голови правління). Ще одним заступником голови НАК став Дмитро Мормуль, який займав пост заступника міністра природних ресурсів при Ставицький. Зараз вирішується, хто буде призначений на місце Володимира Макухи, повідомив Ставицький, відмовившись називати можливих претендентів.

Глава "Нафтогазу" Євген Бакулін продовжує очолювати компанію, підкреслив Ставицький. "Бакулін - голова правління", - сказав міністр.

"Нафтогаз" цього року скоротив імпорт газу в сім разів, а його місце на ринку зайняли Ostchem підприємця Дмитра Фірташа, а також LLC Ukranian Oil Gas Company, що продає паливо через ТОВ "Лідергаз" і ТОВ "Українська нафтогазова компанія". Вчора про намір продати на ринку ще 2 млрд куб. м газу заявив "Стирол", контрольований Фірташем. Одночасно з цим "Нафтогаз" намагається наростити видобуток. Ставицький заявляв, що через 10-12 років Україна повністю зможе забезпечити себе вітчизняним природним газом.

Нагадаємо, що в квітні у відставку пішов призначений за Бойко глава НАК "Енергетична компанія України" Володимир Омельяновский, був звільнений гендиректор "Укренерго" Анатолій Ходаківський.