ua en ru

Статус учасника бойових дій отримали майже 11 тисяч співробітників СБУ

Статус учасника бойових дій отримали майже 11 тисяч співробітників СБУ Ілюстративне фото (УНІАН)

Статус УБД також отримали 33 409 нацгвардійців

Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції констатує, що статус учасника бойових дій (УБД) отримали 10 745 співробітників Служби безпеки України (СБУ). Про це повідомляє агентство "Українські новини", приводячи відповідь відомства на свій запит.

Відзначимо, згідно з законом № 307-VIII "Про внесення зміни до статті 2 закону "Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України", загальна чисельність співробітників СБУ складає 27 тисяч чоловік, а в особливий період (крім періоду дії воєнного стану) - 31 тисяч чоловік . Таким чином, можна прийти до висновку, що статус УБД отримав кожен третій співробітник спецслужби.

Статус учасника бойових дій отримали майже 11 тисяч співробітників СБУ

Зазначено також, що 2 співробітники СБУ, за даними Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО, були позбавлені цього статусу.

Крім того, повідомляється, що статус УБД отримали 32481 співробітників Міністерства внутрішніх справ, а 8 співробітників із загальної кількості працівників МВС (210 тисяч) були позбавлені такого статусу.

Статус УБД також отримали 33 409 нацгвардійців, тобто кожен другий, оскільки, відповідно до закону, загальна чисельність Національної гвардії не перевищує 60 тисяч чоловік. При цьому 24 співробітника Нацгвардії були позбавлені статусу УБД.

Також наголошується, що статус учасника бойових дій отримали 234 605 співробітників Міністерства оборони, а 109 були позбавлені його.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сподівається, що найближчим часом в Україні буде створено Міністерство у справах ветеранів. Він також відзначав, що міністерство має бути сформовано з учасників бойових дій.

Як писало РБК-Україна раніше, глава держави заявив, що в оперативному резерві Збройних сил України (ЗСУ) першої черги числяться 160 тисяч учасників бойових дій.