ua en ru

Статус учасника бойових дій отримали майже 97 тисяч бійців ЗСУ

Статус учасника бойових дій отримали майже 97 тисяч бійців ЗСУ Фото: Степан Полторак

Наразі на законодавчому рівні врегульовані найбільш гострі проблеми соціального захисту військовослужбовців

Статус учасника бойових дій отримали майже 97 тисяч військовослужбовців та працівників Збройних Сил України (ЗСУ). Про це розповів міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак в інтерв'ю, опублікованому на сайті оборонного відомства.

Як зазначив Полторак, наразі на законодавчому рівні врегульовані найбільш гострі проблеми соціального захисту військовослужбовців, призваних за мобілізацією, та тих, які беруть участь в АТО. Зокрема, їм гарантується право на збереження роботи та середнього заробітку, їх звільнено від нарахування штрафних санкцій по кредиту, а за студентами зберігаються місця навчання.

Так, час проходження військової служби, протягом якого особа брала участь в АТО, зараховується до вислуги років, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби на пільгових умовах, а саме: один місяць служби за три.

"Упорядковано й питання надання військовослужбовцям статусу учасника бойових дій. Нині його отримали майже 97 тисяч військовослужбовців та працівників Збройних Сил", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що забезпеченість Збройних сил України (ЗСУ) озброєнням і технікою за рік збільшилася 1,5 рази.