ua en ru

Статус біженця в Польщі з 2014 р. отримали двоє українців

Статус біженця в Польщі з 2014 р. отримали двоє українців Фото: польський кордон

Клопотали про такий статус майже 4 тис. осіб

Статус біженця в Польщі з 2014 р. отримали лише 2 українця, клопотали про це майже 4 тис. осіб. Про це свідчать дані Управління з питань іноземців Польщі, передає "Польське радіо".

Прес-секретар Управління з питань іноземців Ева Пєхота зазначила, що ситуація, що стосується напливу біженців з України, різко змінилася в 2014 році.

"У минулі роки заяву про надання статусу біженця в Польщі подавали близько 100 чоловік в рік, а з 2014 р. таких осіб ми зареєстрували майже 4 тисячі. Ці особи почали процедуру надання статусу біженця. Частина з них подала заяву тільки заради того, щоб поїхати далі в Європу, і для того, щоб перетнути кордон без візи - їх процедури закриті. Кілька десятків з тих осіб ми охопили різними формами захисту на території нашої держави", - зазначила Пєхота.

З 2014 року статус біженця в Польщі отримали двоє громадян України. Кілька десятків осіб отримали дозвіл на "толерованное перебування" або додатковий захист.

Нагадаємо, Президент Польщі Анджей Дуда відмовився приймати нових біженців з країн Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії, пояснивши це тим, що його країні незабаром доведеться зіткнутися з напливом українських мігрантів, що біжать від конфлікту на Донбасі.