ua en ru

У Києві станція метро "Либідська" зачинена після повідомлення про мінування

У Києві станція метро "Либідська" зачинена після повідомлення про мінування Фото: метро (metro.kiev.ua)

Триває перевірка

У Києві станція метро "Либідська" зачинена після повідомлення про мінування. Про це повідомила прес-служба столичного метрополітену.

"Увага! Станцію "Либідська" зачинено на перевірку. Анонімний дзвінок про мінування", - йдеться у повідомленні, опублікованому о 15:36.

Нагадаємо, 16 листопада у Департаменті комунікації Національної поліції України повідомили про те, що в Україні з початку року надійшло майже 600 дзвінків про "мінування". Найбільше зловмисники "мінували" адмінбудівлі органів влади, житлові будинки та об’єкти транспортної інфраструктури.

Зазначається, що протягом року найбільше повідомлень про замінування зафіксовано у Київській області - 132 випадки. На другому місці Одеська область, де зафіксовано 105 випадків хибних повідомлень про мінування.

16 листопада Служба безпеки України заявила, що більшість дзвінків від "телефонних терористів" надходить з Росії і тимчасово окупованих та анексованих територій України.

Також зазначається, що встановлено "телефонних терористів" і на території України. Лише у Києві протягом року встановили 33 особи, які систематично здійснювали неправдиві дзвінки.