ua en ru

За стандартами НАТО вже підготовлено 28 підрозділів української армії, - Полторак

За стандартами НАТО вже підготовлено 28 підрозділів української армії, - Полторак Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Також створено оперативний резерв з 130 тис. військових

За стандартами НАТО вже підготовлено 28 бойових підрозділів Збройних сил України. Про це у своєму Facebook заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"Зараз в української армії тривають реформи, які є безпрецедентними за масштабом і амбіціям в історії. Реформи впроваджуються разом з радниками та експертами країн НАТО. За стандартами НАТО вже підготовлено 28 бойових армійських підрозділів. Ми будуємо Збройні сили, які повинні досягти найвищого рівня партнерства з Північноатлантичним Альянсом", - підкреслив Полторак.

Він також додав, що з початку оборонної реформи було створено оперативний резерв першої черги, в який увійшли майже 130 тис. осіб. Крім того, в 2017 році контракт з ВСУ уклали 22 тис. військових.

Товариші офіцери та працівники ЗС України, шановні ветерани, дорогі українці! Від щирого серця вітаю вас з 26-ю річницею...

Опубліковано Степаном Полтораком 23 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Полторак заявив про зростання потенціалу та вогневої можливості української армії. За його словами, в цьому році демонструються нові зразки озброєння, які зможуть оглянути протягом кількох днів на виставці мешканці та гості міста Києва.