ua en ru

S&P підтверджує рейтинги "Укрзалізниці" на рівні ССС

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's 4 серпня 2014 р. підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг "ССС" оператора української мережі залізниць "Укрзалізниці" у зв'язку з посиленням ризиків ліквідності, прогноз - "Негативний".

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's 4 серпня 2014 р. підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг "ССС" оператора української мережі залізниць "Укрзалізниці" у зв'язку з посиленням ризиків ліквідності, прогноз - "Негативний". Про це йдеться в повідомленні прес-служби S&P.

S&P відзначає, що геополітичні ризики і глибока рецесія в Україні, як і раніше, чинять тиск на здатність "Укрзалізниці" генерувати грошові потоки, у той час як українські фінансові ринки залишаються нестабільними. Ці фактори зумовлюють додаткові ризики ліквідності для компанії у зв'язку з тим, що в найближчі 12 місяців їй необхідно виплатити значний обсяг боргу.

"Ми знижуємо оцінку характеристик власної кредитоспроможності (stand-alone credit profile - SACP) "Укрзалізниці" до "ccc+". Ми як і раніше обмежуємо кредитний рейтинг компанії рівнем суверенних рейтингів за зобов'язаннями в іноземній валюті - у відповідності з нашими критеріями, що застосовуються до організацій, пов'язаних з державою. Як наслідок, ми підтверджуємо довгостроковий кредитний рейтинг компанії на рівні "CCC", - йдеться в повідомленні.

Прогноз "Негативний" відображає ймовірність зниження рейтингів у разі посилення ризиків ліквідності, яке може бути спричинене погіршенням операційних умов і вразливістю внутрішніх фінансових ринків.

S&P також підтверджує рейтинг "ССС" сертифікатів участі в позиці, розміщених компанією Shortline PLC (кінцевим позичальником є "Укрзалізниця").