ua en ru

До Стамбулу на Синод прибули екзархи Даниїл та Ілларіон

До Стамбулу на Синод прибули екзархи Даниїл та Ілларіон Фото: екзархи Вселенського патріархату (spzh.news)

За словами Даниїла, Україна вже давно готова розглядати питання церковного об'єднання

Екзархи Вселенського патріархату архієпископ Памфільський і Західної єпархії Української православної церкви в США Даниїл та єпископ Едмонту і Західної єпархії Українського православної церкви в Канаді Ілларіон прибули на Синод до Стамбулу. Про це передає РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

На запитання про перспективи сьогоднішнього дня засідання Синоду, на якому очікується заслуховування звітів екзархів за результатами візиту в Україну, екзарх Даниїл відповів, що "буде все добре".

"З Божою поміччю. Думаю, так", - зазначив екзарх.

Він також зазначив, що "був радий побачитися з представниками церковної та світської влади України.

"Враження від поїздки в Україну добрі", - вказав він і зазначив, що "Україна готова розглядати питання церковного об'єднання протягом вже 27 років, якщо не довше - століття".

Екзархи Даниїл та Ілларіон прибули на Синод, де буде розглядатися питання української автокефалії. Перед тим, як доєднатися до засідання, вони помолилися в храмі та приклалися до мощей святих #ТомосдляУкраіни

Опубліковано УКРІНФОРМ Середа, 10 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, вчора, 9 жовтня, розпочалося засідання Синоду Вселенського патріархату.

Сьогодні прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря повідомив, що питання Томосу обговорять лише після звіту екзархів.

Додамо, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявляв, що Указ Вселенського патріарха про надання автокефалії Українській православній церкві (УПЦ) отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднаному соборі.