ua en ru

Стало відомо про роль слідчих органів у схемах з оборонкою

Стало відомо про роль слідчих органів у схемах з оборонкою Фото: Олег Гладковський (УНІАН)

Вийшли нові частини розслідування про розкрадання в оборонному комплексі

Слідчі органи були проінформовані про розкрадання на оборонці і закривали справи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Bihus.info".

Майже всі правоохоронні органи, як стверджують автори розслідування, знали про вказані схеми. Як зазначається, всі силові структури заводили кримінальні справи.

Так,згідно із даних розслідування, податкова, Нацполіція, СБУ, військова прокуратура, НАБУ "починали, але або ховали, або спускали розслідування на гальма", а самі розслідування пропадали не безкоштовно.

Автори розслідування стверджують, що правоохоронці розслідували діяльність фірми "Оптимумспецдеталь", яка була задіяна в оборудках.

Згідно із листувань, які продемонстрували журналісти у розслідуванні, підприємці часто давали хабарі правоохоронцям. Здебільшого, йшлось про 10-20 тисяч доларів за раз.

Зазначається також, що про вказаний так званий бізнес на оборонці також знали в НАБУ. Так, у 2016 році НАБУ в рамках розслідування іншого провадження внесло "Оптимумспецдеталь" до переліку фіктивних фірм.

Згодом НАБУ написало лист концерну "Укроборонпром", в якому перерахувало список ризикових компаній, серед яких була "Оптімумспецдеталь".

У розслідуванні зазначено, що в листуванні обговорювалося питання про те, що перший заступник голови Бюро Гізо Углава повинен вирішити це питання. Так, через деякий час НАБУ виключило дану компанію зі списку небажаних компаній.

Окрім того, журналісти зазначають, що ще одною ланкою оборудок виступив колишній таємний агент НАБУ - Євген Шевченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальну справу за результатами аналізу інформації, викладеної у третій частині розслідування "Bihus.info" про факти розкрадання в оборонці.

РБК-Україна писало, що нинішній директор "Укроборонпрому" Павло Букін і звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО Олег Гладковський вкрали мільйони на міжнародному контракті.