ua en ru

Стало відомо ім'я нардепа, на якого намагалися вчинити замах у Києві

Стало відомо ім'я нардепа, на якого намагалися вчинити замах у Києві Фото: Антона Геращенка намагалися вбити

Замовники вбивства - російські спецслужби

Народним депутатом, на якого намагалися вчинити замах у Києві 21 січня, виявився парламентар від "Народного фронту" Антон Геращенко. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у своєму Facebook.

"СБУ провела успішну спецоперацію із запобігання замаху на вбивство державного діяча. Сьогодні можемо сказати, що мова йде про спробу вбивства нашого друга і соратника, народного депутата України Антона Геращенка. Замовники вбивства - російські спецслужби", - написав він у соцмережі.

При цьому головними мотивами замаху Шкіряк назвав "контртерористичну діяльність сайту "Миротворець" та жорстку відкриту, публічну антиросійську діяльність Антона".

Увага! СБУ провела успішну спецоперацію по упередженюю замаху на вбивство державного діяча. Сьогодні можемо сксазати, щ...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 21 січня 2017 р.

"Почерк замовників ідентичний із плануванням і здійсненням теракту з убивством Павла Шеремета. Деталі згодом, по узгодженню зі слідством", - додав радник глави МВС.

Варто також відзначити, що суд заарештував на два місяці двох виконавців замаху на Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України попередили вбивство в Києві громадського діяча, народного депутата України.