ua en ru

Стали відомі судді на матчі українських клубів у єврокубках

Стали відомі судді на матчі українських клубів у єврокубках Фото: Фелікс Цвайер

Шахтарю попалися німці, Ворсклі - арбітри з Азербайджану, а Зорі - з Литви

Стали відомі бригади арбітрів на матчі українських клубів "Шахтар" (Донецьк), Ворскла (Полтава) і Зоря (Луганськ) в єврокубках, які відбудуться на цьому тижні. Інформація про бригади рефері оприлюднена на офіційному сайті УЄФА.

Так, у середу, 5 серпня 2015 р., другий матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між Шахтарем і турецьким Фенербахче розсудить німецький арбітр Фелікс Цвайер. Асистувати йому будуть співвітчизники Гвідо Клеве, Флоріан Штойер і Саша Штигеманн.

Німецький арбітр українцям знайомий з двох матчів. У 2012 р. він обслуговував товариський поєдинок між Україною та Австрією, в якому наша національна збірна поступилася з рахунком 2:3. При цьому в матчі обійшлося без жовтих та червоних карток. Також Цвайер судив матч групового етапу Ліги Європи сезону 2014/2015 між дніпропетровським Дніпром і міланським Інтером. Тоді український клуб програв з рахунком 0:1. У цьому матчі німецький арбітр був суворіше - гравці Дніпра отримали кілька жовтих карток, одна з яких переросла в червону.

Також стали відомі суддівські бригади на матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи для українських клубів, які відбудуться у четвер, 6 серпня.

Матч полтавської Ворскли зі словацької Жиліною розсудить бригада арбітрів з Азербайджану на чолі з Алияром Агаєвим. Допомагати йому будуть Зейнал Зейналов, Рза Маммадов і Рахім Хасанов.

Головним арбітром матчу луганської Зорі з бельгійським Шарлеруа стане Андріс Трейманис з Литви. Асистувати йому будуть співвітчизники Харальдс Гудерманис, Алексейс Спасенниковс і Вадимс Діректоренко.

Обидві бригади арбітрів раніше судили матчі збірних України різних вікових груп. На клубному рівні з українськими клубами вони не перетиналися.

Нагадаємо, тиждень тому у Стамбулі матч між "Фенербахче" і "Шахтарем" закінчився нульовою нічиєю. Зоря свій матч в Бельгії виграла з рахунком 0:2 ось Ворскла в гостях поступилася 2:0. Тепер же всі три українські клуби грають в єврокубках будинку, що додає трохи більше надії на перемогу.