ua en ru

Стали відомі претенденти на посаду голови Київської ОДА

Стали відомі претенденти на посаду голови Київської ОДА Фото: Лев Парцхаладзе є одним з претендентів на посаду голови Київської ОДА

Парцхаладзе претендував на посаду голови ОДА ще після президентських виборів

На посаду голови Київської обласної державної адміністрації претендують чотири людини. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бажаючі є: хто боротиметься за посаду голови Київської облдержадміністрації".

Джерела РБК-Україна в Київській ОДА в неформальних розмовах зазначають, що у колишнього губернатора Максима Мельничука з моменту його призначення в березні 2016 року не склалися стосунки з його першим заступником - Левом Парцхаладзе, який претендував на цю посаду після президентських виборів.

Крім того, високопоставлений чиновник АП запевнив РБК-Україна, що ще до проведення конкурсу на посаду голови ОДА Парцхаладзе у статусі в. о. керівника змінить голова Вишгородської РДА Олександр Горган, якого готують в головні фаворити майбутнього конкурсу.

Крім нього і Льва Парцхаладзе, в якості можливих учасників конкурсу на посаду голови Київської ОДА, називають також керівника Святошинської РДА - Мирославу Смирнову. Ще один можливий кандидат на посаду голови ОДА - колишній керівник столичної міліції Олександр Терещук.

Нагадаємо, раніше дружина екс-глави Київської ОДА Мельничука заявила в поліцію про зникнення чоловіка.

Минулого тижня заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка затримали на хабарі у 200 тис. гривень. У зв'язку з цим ГПУ перевіряє можливу причетність колишнього голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничука до злочинів Любка.