ua en ru

Причиною дострокового завершення саміту США та КНДР могли стати вимоги Трампа

Причиною дострокового завершення саміту США та КНДР могли стати вимоги Трампа Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ин (twitter.com sarnoticias)

Кім Чен Ин відмовився закрити секретну базу, яка займається збагаченням урану

Саміт лідерів Сполучених Штатів Америки та Північної Кореї (КНДР) у в'єтнамському Ханої міг дострокового завершитися через вимогу Трампа закрити секретну базу зі збагачення урану. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Sunday Times.

Як повідомляється, переговори лідерів країн провалилися після вимоги американської сторони закрити секретну базу, на якій займаються збагаченням урану. Мова може йти про секретний об'єкт під назвою "Кангсон", який знаходиться в промисловому місті Чхолліма за декілька кілометрів від Пхеньяну.

За словами екс-заступника посла КНДР у Великобританії Тхе Йон Хо, причиною дострокового завершення переговорів стала саме секретна база. Хо додав, що Трамп у публічних заявах намагався приховати важливість цієї бази, щоб не поставити під загрозу майбутні переговори з КНДР.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея має блискуче економічне майбутнє, якщо дві країни укладуть угоду, але не має ніякого економічного майбутнього з ядерною зброєю.

Як писало РБК-Україна, заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі заявив, що США втратили можливість укласти ядерну угоду з КНДР на зустрічі лідерів країн у Ханої.