ua en ru

РСУ направить до ВККС свої зауваження щодо кваліфікаційного оцінювання суддів

РСУ направить до ВККС свої зауваження щодо кваліфікаційного оцінювання суддів Фото: голова РСУ Валентина Симоненко

Нинішній порядок суперечить низці міжнародний нормативних актів

Рада суддів України (РСУ) наступного тижня направить у Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС) свої зауваження щодо порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів. Про це на брифінгу повідомила голова РСУ, суддя Верховного Суду Валентина Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не заперечуємо й навіть готові працювати з Кваліфікаційною комісією, з іншими установами, які залучені, чи будуть залучені до цього порядку. Ми підготуємо порівняльну таблицю, виходячи із зауважень членів Ради суддів, направимо до Вищої кваліфікаційної комісії... Ми готові вже на наступному тижні направити порівняльну таблицю з нашими зауваженнями до Вищої кваліфікаційної комісії і, я сподіваюся, що невеликий час пройде і це положення знову надійде до затвердження Радою суддів",- розповіла Симоненко.

При цьому вона також зазначила, що члени РСУ зійшлися на тому, що розроблений ВККС і запропонований для затвердження РСУ порядок суперечить низці міжнародних нормативних актів.

"Запропоноване тестування працюючих суддів суперечить висновкам Венеціанської комісії щодо закону про судоустрій і статус суддів в редакції закону про справедливий суд", - підкреслила Симоненко.

Крім того, за її словами, в запропонованою оцінкою не дотримано принципу рівності суддів: "Запропонована неоднакова оцінка суддів різних інстанцій".

Нагадаємо, раніше деякі положення судової реформи розкритикував голова Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) Олександр Нечитайло.