ua en ru

США треба підняти податки та урізати допомоги, - А.Грінспен.

Колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен вважає, що США не подолають кризу, поки ціни на житло в країні не стабілізуються. "Судячи з наявних даних, ціни на житло в країні стабілізувалися, але все ще залишаються нестійкими", - додав А. Грінспен, передає Reuters.
Колишній голова ФРС зазначив, що оптимістично налаштований щодо американської економіки в короткостроковій перспективі, але в той же час бюджетні проблеми США в довгостроковій перспективі викликають занепокоєння. "Нам необхідно підняти податки та урізати допомоги, проте країна налаштована вкрай негативно щодо цих заходів", - заявив А.Грінспен.
Колапс на ринку житлової нерухомості став причиною світової фінансової кризи і призвів до рецесії в економіці США. Навіть попри те, що економіка США вступила у фазу відновлення, побоювання щодо слабкого ринку житлової нерухомості та ситуації на ринку праці поки зберігаються. "Згодом житловий сектор відновиться, нижче йому падати нікуди", - відзначив колишній голова ФРС США.
Напередодні була опублікована доповідь Міністерства торгівлі США, згідно з якою обсяг продажів нових будинків у країні в лютому 2010р. знизився до рекордного мінімуму і склав 308 тис. одиниць (прогноз аналітиків був 315 тис.). У той же час статистичні дані за обсягом замовлень на товари тривалого користування в США в лютому ц.р. підтвердили, що відновлення економіки триває (показник зріс на 0,5% - до 178,1 млрд дол.)