ua en ru

У США заявили про використання даних Forbes для "кремлівської доповіді"

У США заявили про використання даних Forbes для "кремлівської доповіді" Фото: США tweeter.com/radiosvoboda)

Список несекретной частини доповіді був відібраний за критеріями, отриманими із загальнодоступних джерел

Список російських олігархів з незасекреченной частини "кремлівської доповіді", оприлюдненої США 30 січня, складена на основі рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. Про це BuzzFeed заявив чиновник Мінфіну США.

Так, на питання про те, чи справедлива критика, що список був яким-небудь чином заснований на даних Forbes, представник Мінфіну відповів: "Так. Імена та оцінка стану олігархів в несекретной частини доповіді були відібрані за об'єктивними критеріями, отриманими із загальнодоступних джерел".

Нагадаємо, крім того, глава Міністерства фінансів США Стівен Мнучин заявив, що санкції проти Росії будуть результатом "кремлівського доповіді".

Сьогодні, 30 січня, в США опублікували так званий "кремлівський доповідь", який передано Конгресу, з іменами 210 представників оточення президента Росії Володимира Путіна. Повідомляється, що в незасекреченную частина "кремлівського доповіді" увійшли імена 210 осіб, у тому числі представників адміністрації Кремля. Згідно з оприлюдненим списком всього у ньому 114 чиновників і керівників російських державних компаній, а також 96 представників бізнесу, яких Мінфін США називає олігархами.