ua en ru

США заявили про готовність працювати з будь-якою державою в боротьбі з ІДІЛ

США заявили про готовність працювати з будь-якою державою в боротьбі з ІДІЛ Фото: представник Білого дому Шон Спайсер розповів про боротьбу США з ІДІЛ

Зокрема, адміністрація президента США не виключає можливості співпраці з РФ

Дональд Трамп "ясно дав зрозуміти, що США хотіли б працювати з будь-якою країною, зацікавленою у знищенні бойовиків ІДІЛ. Про це заявив представник Білого дому Шон Спайсер, передає CBS News.

Таким чином, Спайсер відповів на питання про узгоджені російсько-американських авіаудари в Сирії, про яких раніше, 23 січня, як повідомляє телеканал, заявило Міноборони Росії.

"Ситуація продовжує розвиватися", - підкреслив Шон Спайсер.

За його словами, радник національної безпеки, генерал Майкл Флінн, звернувся до посла Росії з чотирма питаннями, том числі з приводу авіакатастрофи 25 грудня, Сирії і ІДІЛ, а також про те, щоб домовитися про телефонну розмову між Трампом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомлялося раніше, в Астані почалися переговори про мирне врегулювання в Сирії. Так, делегації влади Сирії та збройної опозиції вперше сіли за один стіл переговорів для обговорення перспектив мирного врегулювання.

Переговори проводяться з ініціативи Росії, Туреччини та Ірану. Очікувалося, що переговори триватимуть один день, однак тепер не виключено, що вони затягнуться.

Нагадаємо, в ООН запропонували провести нові переговори щодо Сирії.