ua en ru

США завершили підготовку до введення нових санкцій проти РФ

США завершили підготовку для введення нових санкцій проти Російської Федерації (РФ).

США завершили підготовку для введення нових санкцій проти Російської Федерації (РФ). Про це пише Deutsche Welle.

Як повідомляє видання з посиланням на Держдеп США, нові обмеження можуть вступити в силу в будь-який момент, якщо російська сторона не зробить реального внеску в деэскалацию ситуації в Україні.

Серед першочергових кроків, які Вашингтон сьогодні чекає від Москви - це припинення поставок зброї проросійським сепаратистам на сході України, а також заклик до бойовиків з вимогою скласти зброю.

Крім цього, від Москви вимагають використовувати свій вплив на сепаратистів з метою звільнення спостерігачів ОБСЄ, які, як повідомляє Reuters з посиланням на Держдеп, перебувають у полоні незаконних збройних формувань.

Про можливість введення нових санкцій проти РФ наголосив і Президент США Барак Обама. У телефонній розмові з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці він зазначив, що Москва повинна буде заплатити "певну ціну" в тому випадку, якщо вона не застосує "швидких заходів" для деескалації ситуації в Україні.

Згідно з повідомленням інформагентства AFP з посиланням на прес-службу Президента США, Обама і Ренці продемонстрували під час розмови спільність позицій у цьому питанні.

Як повідомляється, країни Заходу після оголошення персональних заборон на в'їзд російським чиновникам та блокування рахунків ряду посадових осіб і бізнесменів загрожують Москві введенням секторальних економічних санкцій.