ua en ru

У США зафіксували випадки міокардиту у дітей після вакцинації Pfizer

У США зафіксували випадки міокардиту у дітей після вакцинації Pfizer Фото: У США зафіксували випадки міокардиту у дітей після вакцинації (Getty Images)
Автор: Ольга Белей

У США Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) отримав повідомлення про вісім випадків міокардиту серед дітей 5-11 років, вакцинованих від COVID-19. Всі діти були щеплені вакцинами Pfizer-BioNTech.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

"Центр з контролю і профілактики захворювань США заявили в четвер, що отримали повідомлення про вісім випадків міокардиту (тип запалення серця), у дітей у віці 5-11 років", - пише видання.

При цьому в CDC відзначили, що частота випадків міокардиту у хлопчиків у віці від 16-17 років може становити більше 69 випадків на мільйон після двох введених доз. А також майже 40 випадків на мільйон після другої дози у молодих людей у віці 12-15 років.

Поки в центрі з контролю і профілактики захворювань США не підтвердили зв'язок між випадками міокардиту і введеної пацієнтам вакциною. Однак, в установі зазначили, що на момент вивчення даних було зроблено більше семи млн вакцинацій віковій групі від 5 до 11 років. Діти отримали 5,1 млн перших доз і 2 млн других доз.

Згідно з даними CDC, всі зафіксовані випадки міокардиту мали легкі наслідки для пацієнтів.